Werken waar en wanneer het jou uitkomt

Platform Baantjesmarkt.nl is live!

SCHAGEN - Je wilt graag werken, maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Na de zoveelste sollicitatie zonder reactie, zakt de moed je in de schoenen. Of je wilt wel werken, maar dan wel op de tijdstippen dat het jou uitkomt. Dus na schooltijd en in de (school)vakanties. Of alleen overdag of juist alleen in de avonduren. Zoek niet verder! Baantjesmarkt.nl - een platform om werkgevers en potentiële werknemers samen te brengen - is vanaf heden live! In een oogopslag het aanbod aan werk in jouw regio.

Baantjesmarkt.nl is ontstaan omdat er behoefte is aan een duidelijk overzicht van lokaal (seizoens)werk. En omdat vraag en aanbod soms beter op elkaar aansluiten dan het lijkt. Oprichter Frank Hoogeboom - zelf ondernemer - merkte in zijn bedrijf dat het elk jaar weer puzzelen was om genoeg mensen te vinden voor seizoenswerk. “Maar, waar voor mij het seizoen begint, is voor een ander juist een rustige periode. Door dit juist als een kans te gaan zien, kunnen bedrijven uit een regio samen regelmatiger werk bieden. En voor bedrijven is het handig omdat er tijdens de drukke periodes meer mensen beschikbaar zijn dan dat ze in eerste instantie dachten. Vanuit dit oogpunt is Baantjesmarkt.nl opgericht.”

Baantjesmarkt.nl is geen uitzendbureau maar een platform. Zij richten zich hoofdzakelijk op het MKB, op bedrijven die op zoek zijn naar parttime- en seizoenspersoneel. “We richten ons in eerste instantie op horeca, de agrarische sector, toerisme en de detailhandel. Ervaring en opleiding is hierin niet het belangrijkste, we kijken wat je kan en wil doen en vooral wanneer je beschikbaar bent”, legt Hoogeboom uit.

Hoe werkt het?
Werkzoekenden kunnen zich gratis inschrijven door een profiel aan te maken. In het rooster geef je aan wanneer je in de komende periode beschikbaar bent om te werken. Vervolgens ga je zelf op zoek naar een geschikte vacature. Neem direct contact op met je potentiële werkgever óf wacht dat een werkgever contact met jou opneemt. Doormiddel van de handige chatfunctie kan je direct kijken of het klikt. 

Werkgevers
Werkgevers kunnen zich inschrijven voor een abonnement waarbij zij toegang krijgen tot de profielen (voornaam, leeftijd, geslacht, ervaring, opleiding en beschikbaarheid) van de werkzoekenden. Doormiddel van een filtertoepassing kunnen zij op zoek gaan naar een geschikte werknemer en kunnen zij door middels van de chatfunctie in contact komen met de werkzoekende. Tevens kunnen werkgevers tegen betaling een vacature plaatsen.

Nieuwsgierig geworden? Kijk eens op www.baantjesmarkt.nl of mail voor meer informatie naar info@baantjesmarkt.nl.